Zoek
Categorieën
  Menu Close

  Kassaplan Duurzaam

  Kassaplan werkt zo duurzaam mogelijk en wij zorgen graag dat u duurzaamheid kunt uitdragen binnen uw organisatie.

  Groene Logistiek

  Sinds Januari 2022 worden alle bestellingen van Kassaplan ‘groen’ bezorgd middels DHL. Het doel van het DHL GoGreen-initiatief is om de uitstoot van de pakketvervoerder in 2050 wereldwijd tot nul te hebben gereduceerd.

  Het GoGreen-programma van DHL heeft 0% emissie als doel. De vervoerder zet onder meer hoog in op elektrisch vervoer in de ‘last mile’, wat betekent dat de laatste kilometers naar de ontvanger emissievrij worden afgelegd. In 2025 moet dit het geval zijn voor ieder pakketje. Daarnaast zijn er al diverse gasloze DHL-sorteercentra en bouwt het bedrijf alleen nog duurzame vestigingen. DHL experimenteert met vrachtwagens die rijden op hydrotreated vegetable oil en tot slot wordt het voor de consument steeds makkelijker om de bezorging van een pakket aan te passen. Dit laatste betekent dat er bijvoorbeeld gekozen kan worden voor levering op een veilige plaats rond het huis of bij een afhaalpunt, wat het aantal ritten vermindert en zodoende ook de CO2-uitstoot.

  Compensatieprogramma

  De CO2 die momenteel nog wel uitgestoten wordt bij het verzenden van onze pakketten, compenseren wij samen met DHL via het GoGreen compensatieprogramma. Hier betalen zowel Kassaplan als DHL aan mee. Het programma houdt in dat DHL investeert in uiteenlopende duurzame projecten die toekomstige emissies verminderen en die direct CO2-uitstoot uit de lucht halen. Zo werd er in 2020 een bos geplant in samenwerking met Trees for All.

  DHL DHL GoGreen

  Gasloos pand

  Onze hoofdvestiging in Zevenhuizen is gasloos. Hierdoor stoot ons pand aanzienlijk minder CO² uit ten opzichte van een bedrijf wat wel met gas werkt. Zo dragen we als bedrijf een steentje bij aan het milieu.

  Duurzame Artikelen

  Kassaplan biedt u diverse duurzame artikelen. De artikelen zijn allen duurzaam op hun eigen manier. Zo zijn er artikelen die van gerecycled materiaal gemaakt zijn, na gebruik compleet recyclebaar zijn, herbruikbare artikelen of zelfs composteerbaar. Daarnaast bieden wij u ook stickers om uw milieuvriendelijke organisatie onder de aandacht te brengen en om het recyclen te bevorderen. 

  We blijven voortdurend kijken naar hoe we onze collectie verantwoord kunnen uitbreiden.